Hi! Welcome...

Premium Blogger Template
FREE Premium Blogger Templates
Μοναδικά Free Blogger πρότυπα για το blog σας
Slimbox 2.02 με jquery-1.3.2 στο Bloggspot .
Πώς να εγκαταστήσετε SlimBox σε Blogger
ΙmgBox
Για να παρουσιάσετε τις εικόνες σας με στυλ !!!
31 καλυτέρα Blogger Widgets και addon
Κατάλογος συνδέσμων όπου μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα widgets για το blog σας.
1 2 3 4 5

Πέμπτη, Μαΐου 6

7

Χρησιμοποιήστε Firebug για εύρεση των κωδικών στο πρότυπό σας

5-5-2010 11-39-18 μμ
Αρκετά από τα μηνύματα που δέχομαι τα περισσότερα αναφέρονται στην δυσκολία να εντοπίσουν κάποιο συγκεκριμένο κώδικα στο πρότυπο τους .

Ορισμένοι θέλουν να κάνουν αλλαγές, αλλά δεν αντιλαμβάνονται πού ακριβώς θα πρέπει να αλλάξει ο  κώδικας.
Για παράδειγμα, κάποιος με ρώτησε  πώς να καταργήσει ένα μενού ή το πάνελ σε ένα πρότυπο , αλλά δεν γνώριζε ποιο κομμάτι του κώδικα αντιστοιχεί σε αυτά.


Για να εντοπίζετε οποιοδήποτε κώδικα των σελίδων σας (και άλλα), σας συνιστώ το Firebug , ένα add-ons που χρησιμοποιώ για να μετατρέψω ακόμα και τα θέματα Wordpress σε  Blogger.


Μετά την εγκατάσταση του Firebug, μεταβείτε στη σελίδα στην οποία θέλετε να τροποποιήσετε τον κώδικα (αν είναι το δικό σας blog , να πάτε στην κεντρική σελίδα και οχι στην σελίδα επεξεργασίας του κώδικα ), κάντε κλικ στην μπάρα του  browser Εργαλεία - FirebugΕπιτήρηση Αντικείμενου , όπως φαίνεται παρακάτω :


Θα παρατηρήσετε ότι ανοίγει ένα παράθυρο στο κάτω μέρος της οθόνης , στη δεξιά πλευρά θα δείτε τον κώδικα CSS (που δίνει στυλ στη σελίδα) και στα αριστερά HTML.Για να βρείτε τον κωδικό που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο στη σελίδα, απλά τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από αυτό (στη επικεφαλίδα του πρότυπο , για παράδειγμα) και θα παρουσιάστουν οι δύο αντίστοιχοι κώδικες:
κάντε κλικ για μεγέθυνση και δείτε τις λεπτομέρειες.

Δείτε την εικόνα που εμφανίζεται στα αριστερά έχει ήδη τονίσει τις αρχές του HTML κώδικα που αντιστοιχεί στην περιοχή του #main-wrapper  που έχω επιλέξει και στο κώδικα  CSS.


Μπορείτε να βρείτε κάθε λεπτομέρεια: κωδικός χρωμάτων , γραμματοσειρά, πλάτος  ,κάποιο  div, κ.λ.π.  απλά περνώντας  τον κέρσορα πάνω από το στοιχείο του πρότυπου που σας ενδιαφέρει .

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επεξεργαστείτε  τους  κώδικες και να κατανοήσετε  καλύτερα τη δομή του προτύπου σας.


Επισκεφτείτε και κατεβάστε τα add-ons εδώ :

7:

post2.soo είπε...

Το είχα κατεβάσει και δεν καταλάβαινα την χρησιμοτητά του. Ίσως επειδή τεμπέλιαζα και βαριόμουν να το ψάξω. Τώρα όμως ξέρω χιχι. Ty for the info *DONT_KNOW* :-P

mavros gatos είπε...

Ενω περνάω τον δείκτη πάνω σε διάφορα σημεία της σελίδας στο σημείο που δείχνει τον κώδικα δεν αλλάζει τίποτα.
Αλλά έχω να κάνω μια άλλη ερώτηση που σχετίζεται με την εμ΄φανιση δυνατότητας επεξεργασίας αναρτήσεων στην εμβάνιση των αναρτλησεων να μην χρειάζεται να πηγαίνω στην επεξεργασία όλων πρώτα και μετά ...
Υπάρχει δυνατότητα να κάνω να εμφανίζεται αυτό; Και πως, το πρότυπο είναι sandDolar ή κα΄πως έτσι.
Αν έχεις ιδέα θα ήταν πολύ καλά και σε ευχαριστώ.

bloggertrics είπε...

1 ) Όταν πατήσεις Επιτήρηση αντικειμένου θα ανοίξει ένα παράθυρο στην κάτω πλευρά της οθόνης ,κοίταξε στο παράθυρο αυτο πάνω εχει μια μπάρα και εκεί θα βρεις ένα εικονίδιο με κέρσορα  .

Οταν θέλεις να επιτηρήσεις κάποιο στοιχείο στο πρότυπό σου πρώτα θα πατήσεις αυτό το εικονίδιο και μετα θα επιλέξεις  με τον κέρσορα σου το στοιχείο που θέλεις να επιτηρήσεις .

2 ) Σου ζητω συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση σου .
Αν θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος θα το εκτιμούσα πολύ :-D

bloggertrics είπε...

Εγω δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς αυτό !
Αν το δοκιμάσεις και εξοικειωθείς λιγάκι δεν θα το αλλάζεις με τίποτα χι χι ;) :-P

mavros gatos είπε...

Όταν θέλω να επεξεργαστώ μια προηγούμενη ανάρτηση, πρέπει να πηγαίνω πρώτα στην επεξεργασία των αναρήσεων όλων και μετά να επιλέγω την επεξεργασία της ανάρτησης που θέλω.
Θα ήθελα αυτό να γίνεται στην εμφάνιση στων αναρτήσεων επιλέγοντας εκεί την επεξεργασία της όποιας θέλω, και όχι να πηγαίνω πρώτα: Νέα  Ανάρτηση και από εκεί Επεξεργασία Αναρτήσεων μετά το κλί έχουμε το κατεβατό με τις πολλές αναρ΄τησεις όπου γράφει Επεξεργασία, Προβολή. Όλο αυτό θέλω να αποφεύγω
Αν υπάρχει τρόπος να προσθέσω την δυνατότητα στην κανονική εμφάνιση τους γα λόγους συντομίας,

bloggertrics είπε...

Οκ . Τωρα καταλαβα :-$ :-P
Θα σου στειλω απαντηση με email σε λιγακι οκ ?

mavros gatos είπε...

Εντάξει, σε ευχαριστώ.

 

© 2010 Bloggertrics

WordPress Theme by: WooThemes. | Converted into Blogger Templates by : Bloggertrics

ΑΡΧΙΚΗ| Sitemap| Posts RSS